Изборник Затворити

ПКУ за државне органе

ПКУ ЗА ДРЖАВНЕ ОРГАНЕ


 

 

 

 

 

ПОТПИСАН ПКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПКУ

Председник Синдиката управе Србије Слађан Бобић 29. маја је потписао и Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за државне органе и Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за државне органе, чиме је постигнута сагласност сва три репрезентативна синдиката учесника у колективним преговорима у закључењу Посебног колективог уговора о изменама и допунама Посебног колективног уговора за државне органе и Споразума о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за државне органе до 31. маја 2026. године.

ПРЕУЗМИ:

 

Председник Синдиката управе Србије Слађан Бобић, председница Синдиката запослених у правосудним органима  Слађанка Милошевић и председница Синдиката организација правосудних органа Србије (СОПОС) Виолета Марковић потписали су 29. априла 2022. године са министарком Маријом Обрадовић Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за државне органе, којим је продужено важење овог колективног уговора на још годину дана до 31. маја 2023. године, а у циљу обезбеђивања континуитета у остваривању права и дужности запослених, односно, у циљу континуиране примене одредаба наведеног колективног уговора.

 

25.5.2021. godine održan prvi sastanak u postupku pregovora za zaključivanje izmena i dopuna PKU za državne organe

ZAPISNIK SA SASTANKA POVODOM IZMENA I DOPUNA PKU ZA DRŽAVNE ORGANE

PKU o izmenama i dopunama PKU za drzavne organe

 

 

13. април 2020. године – Допуна ПКУ за државне органе како би запослени који привремено одсуствују са рада због потврђене заразне болести COVID-19 или због мере изолације или самозизолације – могли да остваре право накнаду плате због привремене спречености за рад у висини од 100% основне плате

ПКУ о допунама ПКУ за државне органе