Изборник Затворити

7. ОКТОБАР СВЕТСКИ ДАН ДОСТОЈАНСТВЕНОГ РАДА

У оквиру свог деловања на унапређењу услова живота и рада и наше истрајне борбе за повећање зарада, Савез самосталних синдиката Србије учествује у борби европске синдикалне породице и великом броју манифестација широм Европе за достојанствен живот и рад ( ПРЕУЗМИ ПЛАКАТ ).

Живу синдикалну јесен Савез самосталних синдиката ће обележити даном акције и јавном седницом органа на свим нивоима организовања.

Заједнички именитељ акција у европским земљама су снажни гласови против пораста трошкова живота и истовремено за праведан договор за раднике.

У септембру и октобру одржане су масовне демонстрације у Грчкој, Аустрији, Швајцарској, Пољској, Црној Гори, протести синдиката образовања у Србији и Пољској, док ће у Италији велике демонстрације бити одржане на Светски дан достојанственог рада – 7. октобар, који се обележава под слоганом „Време је за повећање плата“.

Масовне демонстрације биће одржане у Француској наредне недеље, али ни ту није крај таласа – синдикалне кампање против повратка на штедњу на нивоу држава или сектора одвијаће се и у наредним недељама.

Своју борбу заснивамо на другачијем економском и социјалном моделу који раднике ставља на прво место. Потребна нам је стварна промена, а не повратак штетним пропалим идејама из прошлости. Тражимо улагања у боље плаћене, одрживе послове обухваћене колективним уговором и праведнију економију за све.

Позивамо наше чланство и јавност да подрже заједничку борбу у циљу достизања достојанственог рада.

ИЗВОР: СССС