Изборник Затворити

ДЕСТИМУЛАТИВНЕ ЗАРАДЕ ТЕРАЈУ КВАЛИТЕТНЕ КАДРОВЕ

Председник нашег синдиката Слађан Бобић и председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Босиљка Јовановић заједнички су предали дописе председнику Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, свако своје, али са заједничким именитељем – захтеви за бољи материјални положај запослених.

Председнику и премијерки смо написали:

Обраћамо Вам се захтевом за Ваше укључење у поступак побољшања материјалног положаја запослених у органима државнe управe, органима и службама локалне власти, као и организацијама обавезног социјалног осигурања.

Садашње зараде су дестимулативне за велики број квалитетног кадра запослених у наведеним органима и организацијама, а исти су због незадовољства зарадама почели  да налазе нова запослења како у приватном сектору Републике Србије, тако и у иностранству.

Уколико Влада Републике Србије жели да задржи квалитетне кадрове, као и квалитет пружања услуга грађанима од стране запослених у органима државне управе, органима и службама локалне власти и организацијама обавезног социјалног осигурања, неопходно је препознавање овог проблема од стране послодавца, односно Владе Републике Србије.

Синдикат управе Србије је у том правцу 11. априла 2022. године упутио Влади Републике Србије и ресорним министарствима Захтев за увећање основице за обрачун платa запослених у органима и службама локалне власти.

Такође, током априла и маја месеца 2022. године Влади Републике Србије и ресорним министарствима упућен је захтев за исплату једнократне помоћи запосленима у органима државне управе и установама обавезног социјалног осигурања, као и препоруку јединицама локалне самоуправе за исплату једнократне помоћи запосленима у органима и службама локалне власти.

С обзиром да нисмо добили одговор на наведене захтеве, обратили смо се Министарству финансија захтевом за одржавање састанка и успостављање социјалног дијалога, на који такође нисмо добили одговор.

Након формирања Владе Републике Србије, дана 01. новембра 2022. године, Синдикат управе Србије упутио је Влади Републике Србије, Министарству финансија и Министарству државне управе и локалне самоуправе Захтев за увећање основних коефицијената запослених у органима и службама локалне власти.

Од Вас тражимо да се активно укључите у поступак побољшања материјалног положаја запослених у органима државне управе, органима и службама локалне власти и организацијама обавезног социјалног осигурања и да својим ауторитетом и деловањем помогнете у успостављању социјалног дијалога и прихватања наших иницијатива и захтева.

Срдачан поздрав,

ПРЕДСЕДНИК

Слађан Бобић

ПРЕУЗМИ:

Допис председнику Републике

Допис председници Владе Србије

Допис Савеза СС Србије