Изборник Затворити

ЕУРОФЕДОП

ЕУРОФЕДОП

Еурофедоп одржава семинар на тему „Дигитализација и квалитет јавних услуга“ у Бечу, Аустрија, од 22. до 24. септембра 2021. године. Председник Синдиката управе Србије и члан Извршног одбора Еурофедопа, Слађан Бобић - узеће учешће у раду семинара

ЕУРОФЕДОП – СЕМИНАР

08.06. – 09.06.2017. године

У Белгији – Генту одржан је семинар Еурофедопа на тему: „ПРАВЦИ У ЕВРОПИ НОВИХ СОЦИЈАЛНИХ ПРАВА“

Р Е З О Л У Ц И Ј Е

13. конгреса ЕУРОФЕДОП-а

ЕУРОФЕДОП Семинар

Мадрид, 26.09. – 28.09.2013.

Одржан Извршни одбор ЕУРОФЕДОП-а

Председник Синдиката управе Србије, Његош Потежица учествовао је на седници Извршног одбора ЕУРОФЕДОП-а, који је одржан 20. фебруара 2013. у Луксембургу. Овај 77 по реду Извршни одбор, у чијем раду су учествовали и председник ЕРОФЕДОП-а Фриц Нојгебауер, као и генерални секретар Берт Ван Калемберг био је у знаку припрема за предстојећи XИИ конгрес, који ће се одржати почетком априла.

Коментаришући предлоге резолуција, Његош Потежица је истакао да је Синдикат управе Србије настојао да током свог чланства у ЕУРОФЕДОП-у користи искуства европских синдиката јавних служби у заштити интереса запослених, развије регионалну сарадњу, презентује тенденције радног законодавства ЕУ и допринесе изградњи консесуалне демократије и одрживог развоја заснованог на социјалној одговорности. Стога су, предвиђене резолуције о социјалној тржишној економији, модернизацији администрације као перманентном процесу и јачању улоге социјалног дијалога у условима кризе веома значајне. У извештају који је поднео Калемберг о активностима у 2012. гадини посебно је истакнута организација и квалитет излагања и дискусија на два семинара одржана у Београду у марту и средином децембра а на теме социјалног дијалога у Србији и југоисточној Европи.