Изборник Затворити

МЕЂУНАРОДНА АКТИВНОСТ

МЕЂУНАРОДНА АКТИВНОСТ

Учешће представника СССС, председника Синдиката управе Србије – Слађана Бобића као и других гранских синдиката на 32. конференцији КГЗЕ о сарадњи синдиката у Европи

21.-23. октобар 2021 (Братислава, Словачка)

КГЗЕ конференција

 

08. JUN 2021. 

ODRŽIV I INKLUZIVAN RAZVOJ ZA DOBROBIT ČOVEKA

MEDJUNARODNA KONFERENCIJA RADA 109 SEDNICA

Prevod clanka Dzozefa Stiglica, dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, poznatog americkog ekonomiste, politickog analiticara i profesora na cuvenom Kolumbija Univerzitetu. Objavljeno u listu Social Europe

Млади синдикални учесници
Братислава 20.5 - 25.5.2019. године

Tренинг намењен за младе синдикалце у периоду 20.05 – 25.05.2019 године одржан је у Братислави. Регионални тренинг одржан је као део пројекта „Права у раду, рад на правима“ подржаног у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније. Учесници су били представници синдиката из земаља окружења (Синдикат управе Србије, Синдикат управе Републике Српске, Синдикат управе и правосуђа Црне Горе, Синдикат УПОЗ Македоније ). Поред учесника на тренингу у Братислави су присуствовали и дали своју подршку удружење грађана које се бави правима младих – координатор пројекта Развојни центар за младе из Београда Александра Кнежевић са својим тимом, домаћин тренинга „Youthwatch“ из Словачке, Фондација Будва, Синдикално едукативни центар из Бања Луке, Коалиција омладинских организација СЕГА из Прилепа. Регионалном тренингу је присуствовала и представница Центра за напредне студије Југоисточне Европе Универзитета у Ријеци Кристина Смољановић. Тренинг за вршњачке едукаторе „Радна права младих, појаве које их угрожавају и механизми заштите“ у Братислави се бавио људским правима кроз призму радних права младих, посебно стављајући акценат на младе представнике синдиката како би они касније у својим земљама сами организовали радионице на којима ће се наћи у улози едукатора и применити знање стечено на обуци. На крају тренинга полазници су добили сертификат у коме се наводи њихово учешће на тренингу и стечене компетенције за даљи развој и напредак.

Beograd, 27. - 28.5.2019. godine
PROJEKAT DANUBE@WORK
U okviru projekta "Danube@work - Socijalni partneri zajedno za pravedan rad u eri digitalizacije koji sprovode Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost" , sindikalne centrale iz Austrije, Bugarske i Rumunije organizovana je radionica 27.-28. maja 2019. godine na temu: "Digitalizacija u sektorima zdravstva, obrazovanja i uprave".
Na dvodnevnom skupu aktivno su učestvovali predstavnici Sindikata uprave Srbije u cilju sagledavanja izazova koji nosi digitalizacija i uticaj na zaposlene i korisnike usluga.

06.12.2017. године

У име Еурофедопа генерални секретар Берт Ван Калемберг упутио је хитно писмо Г-ђи, Ани Брнабић за доношење одлуке Владе Републике Србије о исплати бонуса запослених у државним органима, локалним управама Србије, организацијама обавезног социјалног осигурања и другим органима и организацијама члановима Синдиката управе Србије и Еурофедопа, у складу одредбе члана 1. Закона о допуни Закона о Буџету Републике за 2017. годину.

И Н Ф О Р М А Ц И Ј А

На позив Сверуског Синдиката државних службеника Руске Федерације, делегација Синдиката управе Србије је посетила Москву у периоду од 10. – 14.10.2017. године у саставу:
– Председник, Његош Потежица
– Секретар, Миланка Ковачевић
– Преводилац, Иван Павићевић
Предвиђеним програмом посете одржани су састанци са:
1. Руководством Сверуског Синдиката запослених у државним установама и друштвеним услугама Руске Федерације;
2. Градским одбором Московског синдиката запослених у државним установама и друштвеним услугама;
3. Руководством Подмосковског Синдиката запослених у државним установама и друштвеним услугама.
Теме разговора односиле су се на:
– Солидарност и сарадњу сродних синдиката Србије и Русије;
– Реализација пројеката размене и одмора радника чланова Синдиката Србије, Русије и Турске;
– Припреме за укључивање Синдиката Русије у организацију државних службеника Европе (Цеси)
Трошкове боравка делегације сносио је Синдикат Руске Федерације.

Преузмите позивно писмо:

Синдикати земаља југоисточне Европе одржавају редовне састанке на којима учвршћују, развијају и размењују синдикалне активности и сарадњу.
Синдикат управе Србије повремено учествује на састанцима Синдиката управе југоисточне Европе.
Синдикат управе Федерације Босне и Херцеговине је по први пут, након спроведених избора организовао састанак и позвао Синдикат управе Републике Србије, Синдикат правосуђа Републике Србије, Синдикат правосуђа и управе Црне Горе, Синдикат управе и правосуђа Македоније, Синдикат управе Републике Српске и Синдикат државних службеника Хрватске на састанак у Фојницу од 7. – 10.9.2017. године;
Састанку су присуствовали председник и секретар Синдиката управе Србије.
Трошкове боравка је сносио Синдикат управе Федерације Босне и Херцеговине.
Овакав састанак је одржан у Будви на коме Синдикат управе Србије није учествовао а следећи је најављен и биће одржан у Бања Луци – организатор је Синдикат управе Републике Српске.

И З В Е Ш Т АЈ о учешћу делегације Савеза самосталних синдиката Србије на 29 Конференцији о сарадњи хришћанских синдиката у Европи

Тирана, 18 – 21. мај 2017. године

Председници и чланови одбора Синдиката управе Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније су се усагласили о следећем:
– нема вишка запослених у јавној управи,
– да се штедњом не могу решити проблеми што је евидетно кроз праксу влада,
– да је урушено достојанство државних службеника,
– да мора постојати боља координација синдиката у региону,
– постоји проблем примене закона и колективних уговора
– професионализација и деполитизација државних службеника
– да су реформе процес који се мора спроводити постепено уз изградњу системских решења којима ће се још више побољшати рад органа јавне управе, јавних служби и органа локалне самоуправе.
Договорено је да се овакав вид сарадње настави

Конгресне резолуције 30.06.2016. ЕУРОФЕДОП

КОНГРЕСНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ

И З В Е Ш Т А Ј са семинара о специјалном пројекту за синдикате Западног Балкана

„Јачање социјалног дијалога – обликовање европских интеграција“

ИЗЛАГАЊЕ ЊЕГОША ПОТЕЖИЦЕ – ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА УПРАВЕ СРБИЈЕ И ЧЛАНА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ЕУРОФЕДОПА НА СЕДНИЦИ ОДРЖАНОЈ 16.10.2014. ГОДИНЕ У ЛУКСЕМБУРГУ

ПОСЕТА ПОСЛАНИКА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА СССС

Парламентарци су, у организацији Фондације „Фридрих Еберт“, у Београду боравили поводом отпочињања приступних преговора Србије са Европском унијом, а жеља им је била да се што боље упознају са политичком, привредном и социјалном ситуацијом у земљи и поставе основе за будућу сарадњу са домаћим странкама леве оријентације и синдикатима.