Изборник Затворити

ОДРЖАН САСТАНАК У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ КОВАЧИЦА

У Свечаној сали Општине Ковачица 8. маја 2023. је одржан састанак представника Синдиката управе Србије .

Састанку је присуствовало двадесет четири члана Синдикалне организације Општинске управе Ковачица, међу којима и начелница Општинске управе Тања Бубецков, председник Синдиката управе Србије Слађан Бобић, председник Покрајинског одбора Синдиката управе Србије Јован Копривица, повереник Градског одбора Синдиката града Панчева Горан Терзић и повереник Синдикалне организације ОУ Ковачица Ренато Јовнаш.

Седницом је председавао и исту водио председник Слађан Бобић, он је присутне известио о активностима Синдиката, о предлозима Синдиката за топли оброк и регрес, о захтевима за повећања минималне зараде, повећању јубиларних награда и свим другим активностима Синдиката управе Србије .

На састанку је истакнуто да Синдикат управе Србије све ради транспарентно и да се све активности могу пратити на сајту Синдиката, те да је због таквог става Синдиката број чланова синдиката у сталном порасту. Председник Слађан Бобић је нагласио да је веома важно да се ради у складу са Статутом савеза самосталних синдиката Србије и Статутом Синдиката управе Србије, те да Синдикална организација ОУ Ковачица треба да одржи изборе и изабере председника и одбор. Након избора председника први корак био би потписивање појединачног колективног уковора, којим би се повећала права радника.