Изборник Затворити

ОДРЖАН ЗБОР СИНДИКАТА ГУ СМЕДЕРЕВА

Председник Синдиката управе Србије, Слађан Бобић, присуствовао је Збору синдиката Градске управе Смедерево, дана 22.02.2023.године, на позив председништва Синдикалне организације Градске управе Смедерево.

Тема Збора била је Извештај о раду СО ГУ СД у предходним годинама и План рада за 2023. годину, са великим акцентом на тешком материјалном положају запослених у јединицама локалних самоуправа и максималном залагању синдиката да се исти што хитније побољша.

Пре почетка састанка председник Бобић састао се са замеником начелника Градске управе, председником Већа Самосталног синдиката града Смедерева и члановима Председништва СО ГУ СД с председницом Татјаном Ђурић на челу.

Ток самог Збора одвијао се у конструктивним предлозима запослених, који су током Збора дали максималан удео у дебати о материјалном положају данашњег службеника, у органима локалне самоуправе, који представљају сервис и подршку грађанима, а чија је важност последњих година деградирана, како материјалног тако и социјалног положаја.

На састанку је  изнето  низ проблема – висина плата запослених, висина дневница, као и накнада на име регреса и топлог оброка, који нису издвојени као посебне ставке у номиналном износу, већ годинама представљају саставни део коефицијента сваког запосленог.

Најважније питање повело се око основних плата запослених са ССС и НК, који са увећањем основице за запослене у ЈЛС 12,5% од плате за јануара 2023. године и даље примају минималну нето плату, која је, почевши од 1. јануара 2023. године, повећана на 230 динара по часу и да они чине око 40% од укупног боја запослених у Градској управи Смедерево. Као закључак наведеном, председнику Бобићу дата је свесрдна подршка чланова СО ГУ СД, да се на најављеном састанку са представницима министарства, који је заказан за 3. март 2023. године, максимално залаже за промену постојеће Уредбе о коефицијентима у смислу повећања коефицијената, али да тако увећани коефицијенти у себи не садрже топли оброк и регрес, већ да исти буду издвојени као посебне ставке, чији би износи били приказани на обрачунском листићу запослених.

FOTO (за више сликна кликни овде)