Изборник Затворити

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА СИНДИКАТА УПРАВЕ СРБИЈЕ

У Новом Саду je 22. јануара 2024. године одржана седница Покрајинског одбора Синдиката управе Србије, на којој су у раду, поред чланова Покрајинског одбора, учествовали председник и секретарка Републичког одбора Синдиката управе Србије, Слађан Бобић и Јелена Видановић, члан Председништва Републичког одбора управе Татјана Ђурић, као и секретар Већа Савеза самосталних синдиката Војводине Томислав Стајић.

У уводном делу седнице Слађан Бобић и Јован Копривица су информисали присутне о одржанима састанцима делегације Синдиката управе Србије са премијерком Владе РС Аном Брнабић и представницима Министарства финансија и Министарства државне управе и локалне самоуправе. Разговарало се о конкретним мерама за побољшање материјалног положаја и услова рада запослених у државној управи и локалној самоуправи, као и установама обавезног социјалног осигурања. Састанци су били конструктивни, и као резултат дијалога је Закључак Владе РС о препоруци да се исплати једнократна новчана помоћ нето 10.000 динара запосленима у јединицама локалне самоуправе, и потписана Уредба о повећању дневница са 150 динара на 1000 динара. Након овог помака у преговорима, Синдикат даље наставља са активностима за боље услове рада и веће плате, и преговоре за измене Уредбе о коефицијентима и захтева за повећање основице за обрачун плата.  

У даљем раду седнице изнета је информација о одржавању синдикалних састанака у шест великих градова у организацији Синдиката управе Србије, где ће бити предочено чланству шта је учињено за запослене у државним органима и локалним самоуправама и установама социјалног осигурања у преговорима са Владом. Такође, заједнички ће бити формирани и предлози за даље активности. Састанак за чланове Синдиката управе са територије АП Војводине биће одржан 9. фебруара 2024. године у Новом Саду.

Председник Покрајинског одбора обавестио је чланове да је донета Одлука о одржавању спортских сусрета за 2024.годину у периоду од 19. до 23. јуна, у Теслићу – Бања Врућица.