Изборник Затворити

Посета председника Љубисава Орбовића и Слађана Бобића Новом Саду

У Новом Саду је, на иницијативу новоизабраног председника Синдиката управе Србије Слађана Бобића и председника Покрајинског одбора Синдиката управе Јована Копривице, одржан састанак председника општинских већа из Војводине и чланова Синдиката управе из те покрајине.

Састанку, чији је домаћин био председник Савеза самосталних синдиката Војводине Горан Милић, присуствовао је и председник Савеза самосталних синдиката Србије, Љубисав Орбовић.

„Синдикат управе Србије је велики и значајан синдикат у оквиру Савеза и сматрам да би требало да све проблеме које имате решите тако што ћете заједно сести и превазићи све нејасноће које имате“, истакао је Орбовић.

„При том, не дозволите да вас проблеми који настају, а биће их сигурно и убудуће, одведу у погрешном правцу, па да из чланства изгубимо добре људе и синдикалце“, додао је Орбовић.

Синдикат управе је, према његовим речима, наследио пуно проблема, „али сам сигуран да ћете, у међусобној комуникацији, заједно са Бобићем, који је спреман за разговор, на најбољи начин превазићи све несугласице“.

„У свему томе је најважније да поштујете Статут наше организације и да останете заједно, како би још једном показали да сте јак и утицајан синдикат“, закључио је Орбовић.

Подсетивши да проблеми у Синдикату трају још од 2005. године, Горан Милић је нагласио да је „решење сада у вашим рукама, како би исправили све што је било погрешно“.

Јован Копривица упознао је присутне о спроведеној изборној процедури у Покрајини.

Слађан Бобић је изразио спремност да обиђе све организације у Србији и лично присуствује састанцима, одговори на сва питања и заједно са члановима реши проблеме јер, као што је то и најавио на Изборном састанку на ком је изабран, „циљ ми је да ојачам Синдикат управе Србије“.