Изборник Затворити

ПУНА ПОДРШКА ЈОС РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА

У просторијама Савеза самосталних синдиката Војводине (СССВ) у Новом Саду одржан је 7. јула састанак, на којем је председница Јединствене организације синдиката Републичког геодетског завода (ЈОС РГЗ) Дијана Константиновић упознала председника Синдиката управе Србије (СУС) Слађана Бобића и секретара СССВ Томислава Стајића са најновијим дешавањима у Републичком геодетском заводу, где је ЈОС РГЗ оптужен да је лажан, нерепрезентативан и да подиже и ствара атмосферу правне несигурности, да наступа у циљу омогућавања нелегалног профита за интересне групе и појединце, као и да не заступа интересе запослених у РГЗ. Такође, наглашено је да координатори у Републичком геодетском заводу позивају на приватне телефоне чланове Синдиката и да је наредба да се хитно исчлане из Синдиката и да исписнице проследе рачуноводству.

Став председника Синдиката управе Србије и секретара СССВ је да нико нема право да прети члановима Синдиката и да тражи хитно исчлањење из Синдиката.

Такође, нагласили су да се руководству ЈОС РГЗ пружа пуна подршка у даљем раду и остваривању програмских циљева синдиката, као и да се члановима Синдиката пружа и пружаће се безрезервна подршка и заштита у остваривању и унапређењу њихових права, материјалног, социјалног и друштвеног положаја. Наглашавамо да Синдикат управе Србије жели модеран и уредан систем у Републици Србији, систем у којем су синдикати партнери послодавцима, са заједничким циљем у остваривању пружања што бољих и квалитетнијих услуга.