Изборник Затворити

РФЗО: ПРЕДСЕДНИК БОБИЋ ПРИСУСТВОВАО СЕДНИЦИ ЈОС

Председник Синдиката управе Србије Слађан Бобић одазвао се 27. маја позиву да присуствује састанку Републичког одбора Јединствене организације синдиката ( ЈОС ) Републичког фонда здравственог осигурања ( РФЗО ), на којој су га учесници замолили за помоћ у комуникацији са челницима надлежних министарстава, како би било што пре нађено решење за излазак запослених из веома тешког материјалног положаја.

Председник Бобић је у обраћању учесницима овог састанка истакао да је Синдикат већ упутио захтев Влади и председнику Србије за исплату солидарне помоћи 10.000 динара запосленима Националној служби за запошљавање и РФЗО, али и понудио помоћ Синдиката управе у наредном периоду.

Том приликом чланови ЈОС су председника Бобића детаљно упознали са материјалним проблемима, нагласивши да зараде кадрова са средњом стручном спремом једва премашују минималну, да је број запослених све мањи а обим посла све већи. Чланови РО ЈОС РФЗО су у Закључке са овог састанка уврстили да преко Синдиката управе Србије буде покренута Иницијатива за измену две Уредбе: о коефицијентима у јавним службама и о другим накнадама у организацијама обавезног социјалног осигурања, чиме би био поправљен материјални положај, првенствено запосленима са средњом и вишом спремом, али и осталих.

ЈОШ ФОТОГРАФИЈА:

фото 2 фото 3 фото 4