Изборник Затворити

УПУЋЕН ЗАХТЕВ ЗА САСТАНАК СА РЕСОРНИМ МИНИСТРОМ

МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Александар Мартиновић, министар

Поштовани господине министре,

Примите наше искрене честитке на избору за министра државне управе и локалне самоуправе и уједно Вам желимо успех у будућем раду на овој веома значајној функцији.

Синдикат управе Србије у претходном периоду имао је одличну сарадњу са Вашим министарством и верујемо да ће се тако и наставити.

Такође, овим путем желимо да Вам се обратимо са захтевом за састанак, на тему упућене иницијативе за увећање основних коефицијената запослених у органима и службама локалне власти. Као што знате, садашње зараде су дестимулативне за велики број квалитетног високо образовног кадра у јавном сектору који су почели да напуштају јавни сектор. Уколико Влада жели да задржи квалитетне кадрове у јавном сектору, сматрамо да би измена Уредбе или доношење нове Уредбе и увећање основних коефицијената дало дугорочне ефекте ка повећању животног стандарда запослених у државној управи  и локалној самоуправи и смањило одлив квалитетног кадра. Измена Уредбе или доношење нове Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата именованих и постављених лица и запослених у државним органима је неминовна како би се нето зарада приближила минималној заради и стекли адекватни услови за спречавање одлива квалитетног кадра и очување животног стандарда запослених у Јавном сектору.

У циљу наставка наше сарадње и сходно свему наведеном предлажемо да састанак организујемо у што краћем року, чим Вам обавезе то дозволе.

Срдачан поздрав,

ПРЕДСЕДНИК

Слађан Бобић

ПРЕУЗМИ ОРИГИНАЛ