Изборник Затворити

ЗАХТЕВ ЗА ОДРЖАВАЊЕ САСТАНКА

Председник нашег синдиката Слађан Бобић је 30. октобра упутио захтев за хитан састанак премијерки и министрима локалне управе и финансија.

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

– Премијер-

МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

-Министар-

МИНИСТАРСТВО  ФИНАНСИЈА

-Министар-

ЗАХТЕВ ЗА ОДРЖАВАЊЕ САСТАНКА

на тему повећање основице за обрачун плате запослених у органима и службама локалне власти

Поштовани,

У складу са чланом 34. Посебног колективног уговора за запослене у јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“ бр. 38/2019, 55/2020 и 51/2022), настављамо иницијативу за почетак преговора о повећању основице за обрачун и исплату плата запослених у органима и службама локалне власти.

У том смислу смо подносили Захтеве 31.01. и 05.09.2023. године надлежном Миистарству државне управе и локалне самоуправе за увећање основних коефицијената запосленима у локалној самоуправи са предлогом за општине, градове, Град Београд и покрајину.

Такође смо упутили Захтев 30.05.2023. године Влади Републике Србије, Министарству државне управе и локалне самоуправе и Министарству финансија указујући на ниске зараде запослених са средњом стручном спремом које су испод минималне просечне зараде, те је њихов економски статус у великој мери погоршан с обзиром на раст цена и трошкова живота током 2023. године.

Очекујемо да својим ауторитетом, утицајем и деловањем помогнете у решавању овог проблема како би се побољшао материјални положај запослених у органима и службама локалне власти.

Сходно томе, упућујемо Захтев за одржавање састанка и молимо Вас да нас обавестите о времену и месту истог у што краћем року.

У прилогу: Захтеви бр. 18/23, 165/23 и 225/23

Срдачан поздрав,

ПРЕДСЕДНИК

Слађан Бобић