Изборник Затворити

ЗАТРАЖЕНА ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ

Председник Слађан Бобић јуче је затражио од премијерке Ане Брнабић, ресорне министарке Марије Обрадовић, министра финансија Синише Малог и председника Републике Александра Вучића једнократну помоћ 10.000 динара за запослене у органима државне управе и препоруку за исплату исте суме запосленима у локалној самоуправи.

ПРЕУЗМИ ОРИГИНАЛ ДОКУМЕНАТА

Поштовани,

Имајући у виду званичне податке о расту инфлације и повећању трошкова живота, као и чињеницу да су ефекти повећања минималне зараде за ову годину већ сада потпуно анулирани, Синдикат управе Србије тражи за запослене у органима државне управе исплату једнократне помоћи у износу од 10.000,00 динара и препоруку јединицама локалне самоуправе за исплату једнократне помоћи запосленима у износу од 10.000,00 динара.

Као што је познато, код великог броја запослених у органима државне управе и службама локалне власти, посебно оним са средњом стручном спремом и нижим нивоима образовања, месечна зарада је била и нижа од минималне, која се примењује за исплате од 1. јануара 2022. године. Ако се имају у виду и подаци о стопи ризика од сиромаштва, која је за трочлано домаћинство, које је према последњим објављеним подацима за 2020. годину износила 39.600,00 динара, а за четворочлано домаћинство 46.200,00 динара, види се да је запосленима неопходна ова солидарна помоћ.

Синдикат управе Србије, као репрезентативни синдикат за запослене у администрацији, тражи да се солидарна помоћ исплати свим запосленима, без дискриминације и без обзира на то да ли се финансирају из локалног или републичког буџета.

С поштовањем,

ПРЕДСЕДНИК

Слађан Бобић